Subscribe to our newsletter:

Rente

Free
iPhone / iPad
Genres:
  • Lifestyle
  • Finance
I want this app
Download from AppStore

Rente App biedt ieder moment van de dag alle mogelijke informatie over Direct Opvraagbare Spaarrekeningen, Deposito's, Banksparen en Jeugdspaarrekeningen in Nederland. De gratis app maakt gebruik van de officiële gegevens van financiële instellingen. De data is iedere dag actueel, en wordt 's avonds rond 20:00h alvast geüpdatet met de rentewijzigingen van de volgende dag!


Hoe gebruik je deze app?

Download allereerst de app uit de iTunes App Store. Als je hem voor het eerst opstart zal hij de actuele rentes downloaden. Dat kan even duren want er zijn veel spaarrekeningen, deposito's en jeugdspaarrekeningen in Nederland.

Nu zie je onderaan de tab 'Spaarrekening' geselecteerd, maar je kan ook kiezen voor 'Deposito' of 'Jeugdsparen'.
* Kies je voor 'Spaarrekening' dan zie je voor drie 'vanaf' bedragen de spaarrekeningen op rente gesorteerd. Je kan kiezen voor EUR 1.000, EUR 10.000 of EUR 25.000.
* Kies je voor 'Deposito' dan zie je voor drie looptijden de deposito's op rente gesorteerd. Je kan kiezen voor 1 jaar, 3 jaar of 5 jaar.
* Kies je voor 'Banksparen' dan zie je voor drie looptijden de bankspaarproducten op rente gesorteerd. Je kan kiezen voor variabel, 5 jaar, 10 jaar of 20 jaar. Ook kan je kiezen tussen producten die wel of niet geschikt zijn voor een ontslagvergoeding.
* Kies je voor 'Jeugdsparen' dan zie je jeugdspaarrekeningen op rente gesorteerd. Ook zie je direct of er een cadeau voor je kind of kleinkind wordt gegeven bij het openen van de rekening.

De volgende keer dat je de app gebruikt, laat hij de renteverschillen zien t.o.v de laatste keer dat je de app gebruikt hebt of de actuele rentes hebt gedownload. Als de app nog in de achtergrond draaide, moet je zelf op de 'reload' knop linksboven klikken.
Bovenaan zie je datum van je laatste update. Rente stijgingen worden in groen weergegeven, rente dalingen in rood. In het menu onderin wordt ook nog eens het aantal gewijzigde rentes weergegeven middels een zgn. 'badge'.

Voor elke rekening kan je de details bekijken door erop te klikken. Hier zie je de rentedetails, exacte voorwaarden en eventuele speciale acties. Hier vind je ook de groene knop om door te klikken naar de website van de aanbieder. Naast het lezen van alle details kan je hier meestal de rekening direct aanvragen of openen. Dat gaat gemakkelijker op een iPad dan op een iPhone


Versie 3.0

Dit is de vierde release van de Rente App. (Versie 1.0 was uitsluitend voor de iPhone en bevatte uitsluitend Direct Opvraagbare Spaarrekeningen. Versie 2.0 voegde Deposito's en Jeugdspaarrekeningen toe en was tevens geschikt voor de iPad. Versie 2.1 voegde Banksparen toe)

Suggesties kan je mailen naar info[apestaartje]renteapp.nl of stuur @RenteApp een tweetje.


@RenteApp

De app is op Twitter te volgen via @RenteApp. Zo blijf je op de hoogte van de belangrijkste rentewijzigingen, ontvang je het laatste nieuws over de app en krijg je een snelle reactie op vragen en opmerkingen. Zelfs banken, vergelijkingssites en onafhankelijke financieel adviseurs blijven zo op de hoogte!