Subscribe to our newsletter:

roUtil

$4.99
iPhone / iPad
Genres:
  • Utilities
  • Productivity
I want this app
Download from AppStore

roUtil vă oferă accesul la diverse baze de date și validări ale unor coduri utilizate în special pe teritoriul României.

Ultimele module adăugate sunt: info companii, info RCA și info trafic.

Vă prezentăm mai jos o listă cu funcționalitățile implementate în acest moment, grupate pe categorii:

• Telefonie
■ aflarea județului știind prefixul telefonic
■ aflarea prefixului pentru un anume județ
- Financiar
■ simulare simplă de calcul a salariului pornind de la salariu brut sau de la cel net (se poate selecta numărul de persoane aflate în întreținere) - rezultatul poate fi trimis prin email
■ parcurgerea planului de conturi general, cu posibilitatea de filtrare dupa număr sau nume cont
• Medical
■ consultarea şi căutarea în C.I.M. şi diversele grupări ale acesteia: Codurile de raportare către D.S.P. (centralizatorul de morbiditate pentru Medicii de Familie şi Medicii Specialişti), Codurile de Incapacitate Temporară de Muncă (I.T.M.).
■ căutarea se poate face atât dupa cod cât și după numele bolii.
• Altele
■ aflarea codului poștal alegând județul, localitatea și strada
■ aflarea județului, localității și a străzii știind codul poștal
■ afișarea de informații despre județe - stemă, amplasare, evoluție demografică, populație, densitate, municipii și alte orașe (aceste informații sunt disponibile contextual în aplicație, oriunde este referire la un județ)
■ calcularea și afișarea grafică a bioritmului
■ informații despre companii - căutare după CUI sau nume, afișare bilanțuri anuale și alte detalii
■ info RCA - verifică existența poliței RCA și oferă informații despre compania cu care s-a încheiat aceasta
■ info trafic - afișează informații de la CNADNR despre situația drumurilor naționale

• Validări
■ CNP (Codul Numeric Personal) constituie numarul de ordine unic atribuit de Evidenta Populatiei unui individ la nastere. Se decodează și afișează treptat, pe măsură ce este completat codul: sexul, data nașterii, județul nașterii și la final validitatea codului introdus.
■ CIF (Cod de Identificare Fiscală) este un cod numeric ce constituie codul unic de identificare a unui comerciant. Programul validează codul.
■ IBAN (International Bank Account Number) este un standard international pentru numerotarea codurilor bancare. IBAN-ul constă dintr-un cod de țară de două litere, urmat de două cifre de control și până la 30 de caractere alfanumerice pentru codul contului bancar domestic (BBAN - Basic Bank Account Number). Pentru România, primele patru caractere ale codului BBAN constituie codul național al băncii de care aparține contul respectiv. Programul încearcă să determine banca căreia îi aparține codul și afișează informații despre aceasta.
■ Carduri de debit/credit - primele 6 cifre introduse sunt utilizate pentru a afișa informații despre card și banca emitentă (tip card, subtip card, banca, țara, telefon de contact), iar restul de cifre pentru validare.
■ ISBN (International Standard Book Number) este un cod de bare pentru identificarea comercială a cărţilor. Începând cu 1 ianuarie 2007 ISBN este format din 13 cifre, fiind compatibil cu formatul de coduri de bare EAN-13.


Aplicația este construită pentru a funcționa în mod portrait și landscape, existând uneori funcționalități diferite între cele 2 moduri (ie. graficul bioritmului este mărit în mod landscape).

Pentru comentarii, sugestii sau raportarea unor erori găsite vă așteptăm pe email: office@codesignum.com.