Subscribe to our newsletter:

Svåra Svenska Ord

$0.99
iPhone / iPad
Genres:
  • Games
  • Education
I want this app
Download from AppStore

Högskoleprovet som gick av stapeln under våren 2010 ingick hela 37 av högskoleprovets 40 ord i applikationen ”Svåra Svenska Ord”!!

”Svåra Svenska Ord” för högskoleprovet innehåller hela 13.000 ord. Svenska språket består av lite drygt 100.000 ord. Ca 10% av dessa anses svåra. Applikationen ”Svåra Svenska Ord” för högskoleprovet täcker en majoritet av de ord som vi i svenska språket anser svåra.

Högskoleprovet består av totalt ca 120 frågor, 40 stycken, eller 33 %, av dessa utgörs av högskoleprovets ”ord” del. Detta är även den del som väldigt många har svårast för. Med applikationen ”Svåra Svenska Ord” för högskoleprovet kan du öva på ordtester inför högskoleprovet. Du kan antingen slumpa fram nya ord att öva på i all oändlighet eller göra tester baserat på ett visst antal ord. På samma sätt som på högskoleprovet ges 5 olika svarsalternativ. De ord som du svarar fel på läggs i en speciell lista och du kan sedan gå igenom bara de ord du svarat fel på.

Applikationen har en rad inställningar och funktioner, bland annat:

Slumpa fram ord godtyckligt länge
Göra test - här kan du välja hur många ord som skall ingå
Öva på ord du svarat fel på
Glosor – här visas ord och förklaringar för dig att öva på
Statistik över dina svar
Justera hur länge ett felsvar skall visas så du hinner plugga på det.

Applikationen visar även upp vad ditt resultat hade motsvarat på högskoleprovet, dock är detta bara ett ungefärligt resultat, då de faktiska resultaten på högskoleprovet varierar och resultatet på applikationen bara baseras på ord. Det riktiga högskoleprovet består ju av fler delar där orddelen bara är en del.

Vår testgrupp har gett oerhört positiv kritik på denna applikation:

”Jag har 30 minuter bussresa till skolan och på det hinner jag normalt mellan 300-400 ord, så fram och tillbaka blir det ca 600-800 ord om dagen, sedan får jag ut statistik och kan även gå in och öva extra på de ord jag missat.” – Kristian, utvecklare och testare.