Subscribe to our newsletter:

Adathasználat ( Data Usage )

$0.99
iPhone / iPad
Genres:
  • Utilities
  • Productivity
I want this app
Download from AppStore

Az alkalmazás levetővé teszi, hogy minden egyes letöltött bájtot számolhass és így elkerülheted, hogy a sunyi szolgáltató, aki arra vár, hogy túllépd a havi limitet, túlzott büntetést fizettessen az amúgy is nehezen megkeresett pénzedből. Ha pedig nem használod ki a rendelkezésre álló keretet maximálisan, mert félsz, hogy túlléped a keretet, ezzel tulajdonképpen megint csak pazarlod a pénzed. Ez az alkalmazás minden egyes bájtot számol helyetted, egyszerűvé téve, hogy mindig pontosan tudd, hogy várhatóan mikor éred el a limitet és így értékes összeget spórol meg neked hónapról hónapra és nincs miért izgulnod.

Az alkalmazás főbb tulajdonságai:

A telepítés roppant könnyű. Minden, amit meg kell adnod (csak egyszer, a telepítéskor szükséges) a havi adatkorlátot (pl. 200-at a 200 MB-os havi adatforgalmi tervhez) és a havi számlázási ciklus kezdetét (például 5, ha a számlázási ciklus kezdete minden hónap 5-e). Igen, ez minden és az alkalmazás a többit elintézi.

Az alkalmazás rendelkezik egy beépített algoritmussal is, ami automatikusan figyeli, hogy melyik hálózaton, 3G, 4G, Edge, GSM stb. vagy akár wifi-n mennyi az adatforgalom. Nyugodtan átválthatsz a wifi és a cellás hálózatok között, nincs semmi gond. Az alkalmazás automatikusan elvégzi az átállást és pontosan megmondja, hogy mennyi adatot használna a másik hálózatokon.

Az alkalmazás követi a havi adatforgalmadat és egy fokozatosan változó színű oszloppal jelzi a mennyiséget. Ha biztonságosan a limiten belül vagy, akkor zöld, ha megközelíted a limitet, akkor narancsra vált, ha már majdnem átléped, vagy már átlépted a limitet, akkor bepirosodik. Ez nagyon egyszerű és rendkívűl hasznos. Ha érdekelnek a részletek, akkor azt is megmutatja, hogy mennyi volt az adott havi adatforgalom és az a keret hány százaléka.

Ez az alkalmazás rendelkezik egy úgynevezett adat doktorral*. Az adat doktor "Intelligens"-elemzést készít a használati szokásodról és előre jelzi, ha várhatóan túl fogod lépni az adatkorlátot. Ezáltal pontosabban meg tudod tervezni az adatforgalmat.

Az adat-doktor* segítségével alkalmazható a Korai figyelmeztetés, ami színjelekkel figyelmeztet, ha nagy az esélye, hogy átlépd az adatforgalmi korlátot és javaslatokat ad az adatforgalmi tervedhez, hogy ne lépd túl a limitet és amennyire lehet maximálisan ki tudd használni a rendelkezésre álló keretet.

Ha egyik barátod kölcsön kéri az iPhone-od/iPod-od egy időre és meg akarod nézni, hogy letöltött-e valamit és az megzavarta-e a havi letöltési keretedet, semmi gond. Az alkalmazás rendelkezik egy "Utolsó futtatás óta" funkcióval, ami pontosan megmutatja a korábbi eseményeket és már most megtudhatod, hogy mennyi adat volt letöltve ezen alkalmazás utolsó futtatása óta, és nem csak a hónap végén (miután megkaptad a számlát).

A "Nullázás emlékeztető" emlékeztet, hogy nullázd az havi adatforgalom-számlálót.

A "Legutóbbi újraindítás óta" menüpont megmutatja, hogy a legutóbbi újraindítás óta mennyi volt pontosan az adatletöltés.

A korlátlan adattervhez állítsd 0-ra az adatlimitet. Minden részletet látni fogsz ezután is, csak az adatforgalom limithez mért százalékos arányát nem, mivel a limit korlátlan.

*Az Adat-doktor gombot a készülék jobb felső sarkában jelenik meg. Ez a gomb csak az adott számlázási ciklus harmadik napja után jelenik meg, mivel az Adat-doktornak legalább három napra van szüksége, hogy az Intelligens-elemzést futtatni tudja.