Subscribe to our newsletter:

NL Beeft!

Free
iPhone / iPad
Genres:
  • Weather
  • Education
I want this app
Download from AppStore

Nederland is een land welke in de wereld bekend staat om de dijken, maar ook om de aardgaswinning in Groningen. Door het winnen van aardgas uit Nederlandse bodem, kunnen er verzakkingen en/of trillingen ontstaan. Deze trillingen noemen we geïnduceerde bevingen. In het zuiden van Nederland zijn echter ook af en toe bevingen, alleen worden deze niet veroorzaakt door gas- of oliewinning, maar door het schuiven van de tektonische provincie platen. Provincie platen zijn kleinere platen die onderdeel zijn van de grote tektonische platen. Het KNMI verzamelt de seismologische data van Nederland. iD-Service heeft de gegevens van KNMI omgezet naar in app voor de iPhone en iPad.

NL Beeft! toont de laatste 30 geregistreerde bevingen in en rond Nederland op de kaart. Door een van de pin's te selecteren, wordt er meer informatie getoond over de betreffende pin. Via de enquête pagina, kunt u gevoelde bevingen doorgeven aan KNMI.

Doordat de gegevens rechtstreeks van de server van KNMI komen, is een internetverbinding vereist. Het kan zijn dat uw provider voor een internetverbinding of voor het verbruik van data kosten in rekening brengt. iD-Service is hiervoor niet aansprakelijk!