Subscribe to our newsletter:

Honderdveld voor iPad

$2.99
iPad
Genres:
  • Education
I want this app
Download from AppStore

HONDERDVELD
Honderdveld is een echte onderwijs app.
Honderdveld is daarom ook vooral bedoeld als instructie app: SAMEN met de juf of meester, je vader of moeder oefenen!

Op scholen wordt het honderdveld in de rekenles gebruikt bij het aanleren van de volgorde van getallen maar is ook een hulpmiddel bij bijvoorbeeld plus- en minsommen (zeker voor zwakke rekenaars). Honderdveld is te gebruiken op scholen maar zeker ook thuis. Bij thuisgebruik is honderveld voor het kind herkenbaar en sluit dus aan bij wat het kind op school ook doet. Naast het instructieonderdeel kun je honderdveld ook gebruiken om alleen te oefenen!

SAMEN OEFENEN (onderdeel 1)
Dit honderdveld is volledig interactief en met de duidelijke iconen is er een extra optie toe te voegen aan het honderdveld.
- alle getallen tonen
- alle getallen verbergen
- uitspraak van de getallen aan- of uitzetten
- de kleur van het tiental wijzigen (als visueel hulpmiddel)
Diverse oefenvormen zijn mogelijk. Te denken valt aan: 1. noem een getal en het kind klikt op het getal (afwisselen met zichtbare of verborgen getallen) 2. Noem een som (10 + 5) en het kind klikt op het getal 3. Maak het honderdveld leeg en laat de uitkomst van de tafel van 3 aanklikken. Er zijn genoeg creatieve oefenvormen te bedenken!
Er zit nog een leuk handigheidje verborgen in dit onderdeel. Tip: klik eens naast een rijgetallen!

ALLEEN OEFENEN (onderdeel 2)
Dit onderdeel doe je alleen. Er zijn in totaal 7 oefeningen beschikbaar: plus- en minsommen (tot 20, tot 50 en tot 100) waarbij je de uitkomst van de som moet zoeken en een oefening om het getoonde getal te zoeken. Je hoort en ziet of je het goed of fout hebt gedaan. Als je het fout doet kun je net zo lang doorgaan totdat je het getal of de uitkomst van de som wel gevonden hebt. Deze oefening gaat onbeperkt door!

TOETS (onderdeel 3)
Ook dit onderdeel doe je alleen. Je maakt een toets van 10 getallen. Aan het eind zie je hoeveel goed of fout je hebt gemaakt!

CAMELCAPS
Honderdveld is gemaakt door William de Smet.
Hij is sinds 1993 leraar van beroep en vanaf 2005 ook softwareprogrammeur.
Op www.camelcaps.nl is naast freeware ook Apple/Windows educatieve software te vinden.