Subscribe to our newsletter:

Smakelijk Duurzame Stad door Zeezicht.com

Free
iPad
Genres:
  • Business
I want this app
Download from AppStore

Smakelijk Duurzame Stad door Zeezicht.com

Je kon erop wachten. De groeiende aandacht voor duurzaamheid en de toenemende belang­stelling voor de kwaliteit van ons eten moesten elkaar gaan ontmoeten.
Het gebeurde alweer een paar jaar geleden dat ‘duurzaam’ en ‘smakelijk’ elkaar vonden. En het inspireert steeds meer mensen: je eten waar het kan van dichtbij halen, zelf weer verbouwen, je maaltijden aan de seizoenen aanpassen, geen eten weggooien, vergeten groenten weer op het menu zetten, ‘slow’ in plaats van ‘fast’. En het werkt aanstekelijk, vooral omdat het nu wars is van moralisme. Je ziet dat supermarkten inmiddels serieus rekening houden met die ontwikkeling.
En je ziet dat meer en meer gemeentebesturen de ontwikkeling actief ondersteunen: ze willen ook dat voedselproductie en stad weer verbonden raken, ze willen ook dat scholen kinderen leren goed voedsel te waarderen en ze willen er ook zelf concreet aan meedoen, bijvoorbeeld via hun eigen inkoop.
De steden worden smakelijk duurzaam.

Dit is een eenmalig magazine voor gemeente­besturen, aangeboden door het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, een magazine over gemeentelijke ‘voedselstrategie’, over ‘stadslandbouw’, ‘voedselparken’, moestuinen, streekproducten, en over voorlichting op scholen.

Lees smakelijk!