Subscribe to our newsletter:

Nivinavi

Free
iPhone / iPad
Genres:
  • Navigation
  • Games
I want this app
Download from AppStore

NiviNavi är ett spel i form av en app där den elaka professorn har rövat bort djuren från bondens ladugård. Barnets uppgift är att snabbt hitta djuren som är gömda i stadsmiljön innan professorn gör det. När man fångat alla djuren (tupp, gris, hund m.fl) så har man klarat spelet. Det är ljudet som är i fokus i spelet och man användar iPhonen som scanner i luften för att hitta djuren, likt en metalldetektor. Om barnet riktar telefonen mot djuret så kan man höra ett ljusa pulsljud, om man riktar fel så låter ljudet annorlunda. När man kommer nära så prasslar det och då ska man vifta telefonen som en håv för att fånga det.

Djuren placeras i staden av barnets föräldrar eller ledare, gärna där man vill att barnet ska öva gå, exempelvis mellan hemmet och skolan. Det gör man enkelt genom att gå rundan som barnets ska gå och trycka på skärmen, man kan lägga ut obegränsat antal djur och när man är nöjd med rundan så kan barnet börja spela.

Tyngdpunkten i appen är ljud och plats-interaktioner därför använder vi komponenterna GPS, kompass och gyro för att höja spelupplevelsen för de synskadade. Den skärmbaserade interaktionen är mest för att föräldrarna ska kunna lägga ut punkter

ppen är utvecklad i samarbete med Certec LU, Mobile Life SU och Synenhetens personal och barngrupper. Vinnova har varit med och finansierat projeketet. Do-Fi har drivit designprocessen utvecklingen av appen.