Subscribe to our newsletter:

ClaroSpeak Nederlands

Free
iPhone / iPad
Genres:
  • Productivity
  • Education
I want this app
Download from AppStore

ClaroSpeak is een krachtig programma waarmee u tekst kunt omzetten in spraak. Het programma wordt geleverd met verschillende stemmen van hoogwaardige kwaliteit.

U kunt instellen dat de uitgesproken tekst gelijktijdig wordt gemarkeerd. Daarnaast zijn er verschillende kleuren en lettertypen beschikbaar om de leesbaarheid optimaal af te stellen en de functie woordvoorspelling helpt u bij het schrijven. ClaroSpeak is de perfecte app voor het proeflezen van tekst door deze te laten voorlezen. Andere toepassingsmogelijkheden zijn het helpen met lezen, het ontwikkelen van lees- en schrijfvaardigheden, en het genereren van audiobestanden van tekst.

PRODUCTKENMERKEN

• Tekst naar spraak
- Gebruikers kunnen documenten en PDF-bestanden in ClaroSpeak importeren van apps zoals Mail, of PDF-bestanden, Word-bestanden en andere bestanden vanuit Dropbox in ClaroSpeak importeren met behulp van de ClaroSpeak Dropboxintegratie. Tekst kan in ClaroSpeak worden getypt en vervolgens voorgelezen. Gebruikers kunnen de tekst snel en gemakkelijk nakijken en proeflezen.
- Tekst van gelijk welke app kan worden gekopieerd naar en geplakt in ClaroSpeak om te worden opgelezen.
- De software voor spraakherkenning van Apple betekent dat u tekst rechtstreeks kunt inspreken in ClaroSpeak en vervolgens kunt afspelen en controleren.
- De spellingcontrole van Apple werkt ook in ClaroSpeak, zodat de kans op fouten nog verder afneemt.
- Sla de tekst op als audiobestand met dezelfde levensechte stem.

• Levensechte stemmen
Deze editie wordt geleverd met 5 levensechte stemmen die zijn gebaseerd op de Nuance Vocalizer-technologie:
◆ Xander - Nederlands (Nederland)
◆ Claire - Nederlands (Nederland)
◆ Ellen - Nederlands (België)
◆ Audrey - Frans (Frankrijk)
◆ Daniel - Engels (Verenigd Koninkrijk)

Extra stemmen in 30+ talen en nog meer accenten zijn beschikbaar via een in-app aankoop in ClaroSpeak.

• Capture tekst uit foto (verkrijgbaar als een in-app aankoop)
Met deze functie kunt u een foto van uw bibliotheek te selecteren of een nieuwe met uw camera mee te nemen. Uw gekozen afbeelding wordt gescand voor tekst, met behulp van hoge-kwaliteit OCR (aangedreven door ABBYY), en de tekst op het beeld zal in ClaroSpeak ingevoegd.

• Woordvoorspelling
De functie Woordvoorspelling helpt u nog sneller en correcter te schrijven. Train de woordenboeken met uw huidige tekst, zodat de beste suggesties als eerste worden getoond.

• Visuele markeringen
De opgelezen tekst wordt synchroon gemarkeerd. Op deze manier kunnen gebruikers gecoördineerd lezen en luisteren. Gebruikers kunnen zelf de kleur en stijl van de markering kiezen.
Er zijn vier verschillende markeringsstijlen: Geen, Woord, Woordspoor en Zin.

• Lettertype en kleur
Pas de tekengrootte, de kleur of het lettertype aan om de leesbaarheid te optimaliseren, hierdoor kan ClaroSpeak eenvoudig kan worden afgestemd op de behoeften van verschillende gebruikers.

• Opslaan als audio
U kunt alle tekst converteren naar een audiobestand met de prettige stem die ook voor het oplezen is gebruikt. Dit gaat snel en eenvoudig, zodat u tekst ook kunt beluisteren als u onderweg bent. Ook de perfecte oplossing als u onderweg een tekst wilt proeflezen.

• Tekst versturen
Tekst die is gemaakt binnen ClaroSpeak kunt u versturen per e-mail of als een SMS. U kunt tekst ook kopiëren en plakken in een andere app, zoals Safari. De ideale manier om er zeker van te zijn dat alles in orde is. Door de tekst te posten of Facebook of Twitter kunt u ook bijdragen op sociale media.

• Dropbox en Google Drive integratie
Open documenten opgeslagen in Dropbox of Google Drive rechtstreeks in ClaroSpeak. Sla tekst- en audiobestanden rechtstreeks in Dropbox of Google Drive op. Ideaal om bestanden over te plaatsen naar andere toestellen en bestanden te bewaren in the cloud.