Subscribe to our newsletter:

Geluidenjager

Free
iPhone / iPad
Genres:
  • Utilities
  • Social Networking
I want this app
Download from AppStore

Draag bij aan het 'geluidsbeeld' van Nederland!

‘Het Geluid van Nederland’ maakt een collectie van 2.000 geluidsopnames uit de jaren ‘50 tot de jaren ’90 beschikbaar: van paardentrams en straatverkopers tot rellen in Amsterdam en de Elfstedentocht van 1986. Dat is een start.

Voor een actueel ‘geluidsbeeld’ van Nederland willen wij dit archief vol ‘verdwenen geluiden’ aanvullen. We hebben daar jouw hulp bij nodig! Je kunt ons helpen door met deze app nieuwe geluiden op te nemen, te beschrijven en te uploaden. Door jou opgenomen geluiden worden automatisch voorzien van een locatie en verschijnen vanzelf op www.hetgeluidvannederland.nl.

Wat kun je met de app:
- Geluiden in hoge kwaliteit opnemen
- Geluiden beschrijven (worden automatisch van locatie voorzien)
- Uploaden naar Het Geluid van Nederland

Uploaden kan alleen met een Wifi-verbinding. Voor uploaden is een SoundCloud account nodig, die je kunt aanmaken via www.soundcloud.com (kan met je Facebook account).

Bij het uploaden van nieuwe geluiden heb je de keuze uit de Creative Commons Naamsvermelding (CC BY) en Naamsvermelding-GelijkDelen (CC BY-SA)-licenties, zodat hergebruik van deze geluiden in nieuwe werken mogelijk is.

Het Geluid van Nederland is een project van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, De Auditieve Dienst en Kennisland. De Eigen Opnames uit het geluidenarchief van Beeld en Geluid zijn gedigitaliseerd in het kader van het digitaliseringsprogramma Beelden voor de Toekomst. Het Geluid van Nederland wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Stichting Doen en de BankGiro Loterij.