Subscribe to our newsletter:

Schrijfcarrousel

$3.99
iPhone / iPad
Genres:
  • Productivity
  • Education
I want this app
Download from AppStore

De Schrijfcarrousel

Je wilt je tekst afhebben, maar de cursor op je beeldscherm blijft knipperen en er komt geen letter bij. Een schrijfblokkade.

In dat geval helpt de Schrijfcarrousel®. Draai een kaart om en je hebt 10 minuten de tijd om de opdracht op die kaart uit te voeren.

Variatie

Wil je een schrijfblokkade te lijf gaan? Dan zijn er drie dingen die werken.

Het werkt, ten eerste, om je werkwijze te variëren. Soms voor de vuist weg schrijven, dan nadenken wat je lezer eigenlijk wil; soms de spelling checken, dan weer eens de onderdelen van je tekst puntsgewijs onder elkaar zetten. Juist de afwisseling werkt. Niet multitasken, maar taken om en om uitvoeren. Daarom krijg je bij de Schrijfcarrousel veel manieren om naar je tekst te kijken.


Brein

Het werkt, ten tweede, om je brein efficiënt te gebruiken. We weten allemaal dat je soms na een wandeling of na een nachtje slapen ineens een oplossing ziet die je eerder niet zag. En dat terwijl je niet eens aan je probleem dacht. Dat komt doordat in de tussentijd het onbewuste deel van je brein wel aan het probleem dacht. Mensen maken betere keuzes als ze bewust en onbewust denken afwisselen. Schrijvers schrijven betere teksten als ze tussendoor de tijd nemen om niet aan hun tekst te denken. Daarom duurt een opdracht van de Schrijfcarrousel maar 10 minuten. De Schrijfcarrousel nodigt je weliswaar uit om aan je tekst te denken, maar dan wel net even anders.


Toeval

Het werkt, ten derde, om het toeval voor je te laten werken. Dat werkt als volgt. Je brein werkt zo snel, dat het al op het moment dat je voor een keuze staat, oordeelt. En ook veroordeelt. Er zijn mensen die vlak voor een examen al een oordeel hebbben over zichzelf als ze het examen mogelijk niet gehaald hebben, en om dat oordeel voor te zijn, verslapen ze zich, zodat hun brein kan zeggen: ‘Het ligt aan de wekker, als je op tijd was geweest had je gewoon je examen gehaald.’ Als het toeval bepaalt welke opdracht je krijgt en je ook nog maar 10 minuten de tijd hebt, geef je je brein weinig mogelijkheid om bij voorbaat te censureren. Nou ja, je brein denkt wellicht dat het toch wel niks zal opleveren. En dat is precies de juiste staat om nieuwe ontdekkingen te doen.

Daarom geeft de Schrijfcarrousel telkens willekeurig een opdracht, heb je maar 10 minuten de tijd en zijn de opdrachten gevarieerd.