Subscribe to our newsletter:

DierenZoeker

Free
iPhone / iPad
Genres:
  • Social Networking
  • Education
I want this app
Download from AppStore

De Dierenzoeker toont een verzameling veel voorkomende huis-, tuin- en keukendieren in Nederland. Via het beantwoorden van vragen over het door jou gevonden dier (bijv. over kleur, gedrag, aantal poten) wordt de selectie dieren steeds kleiner. Het maakt niet uit met welke vraag je begint en je hoeft ze ook niet allemaal te beantwoorden. Soms is het mogelijk om meerdere antwoorden op een vraag te geven (bijv. de kleur - een dier kan zowel rood als groene kleuren hebben). Zo vindt je jouw dier hopelijk snel. Klik op de naam van jouw dier voor meer informatie. Je kunt geselecteerde kenmerken ook weer verwijderen en daarna opnieuw beginnen met zoeken. Mocht het toch niet lukken je dier te vinden, kijk dan bij de vragen hieronder.
Welke dieren kan ik vinden met de Dierenzoeker?


In de Dierenzoeker vind je de meest voorkomende Nederlandse huis-, tuin en keukendieren. Het gaat om dieren uit de directe leefomgeving van mensen. Dieren in de stadsnatuur, zoals tuinen en parken, maar ook binnenshuis (de spin in je badkamer, de pissebed in de kelder).

En... de Dierenzoeker breidt nog steeds uit! In de loop van 2012 en 2013 worden er nog dieren toegevoegd. In totaal komen er 400 dieren in de Dierenzoeker.

Op dit moment kun je de volgende dieren determineren: vogels, vliegen en muggen, spinnen, pissebedden, duizend- en miljoenpoten, vlinders, bijen en hommels, mieren, amfibieƫn (kikkers, padden, salamanders), allerlei slootbeestjes, lieveheersbeestjes en slakken.
Welke dieren komen NIET in de Dierenzoeker?

In de Dierenzoeker zitten alleen Nederlandse dieren die je dichtbij huis kunt aantreffen. Buitenlandse dieren, zoals de panda of de leeuw, staan dus niet in de Dierenzoeker. Nederlandse dieren die heel zeldzaam zijn, zitten ook niet in de Dierenzoeker, net als dieren die je alleen ver van huis, bijvoorbeeld in de zee, kunt vinden.