Subscribe to our newsletter:

ManieCheck

Free
iPhone / iPad
Genres:
  • Health & Fitness
  • Medical
I want this app
Download from AppStore

HERKEN EEN MANISCH-DEPRESSIEVE STOORNIS

Bij mensen met een manisch depressieve stoornis wisselen een extreem uitgelaten stemming (de manie) en een depressie elkaar af. Het feit dat deze twee uitersten elkaar afwisselen, maakt dat de stoornis moeilijk wordt herkend. Daar komt bij dat een uitgelaten en vrolijke periode vaak niet wordt gezien als gevolg van deze stoornis. Vaak weten mensen zelf niet dat ze deze stoornis hebben en herkent de omgeving de signalen ook niet.


ZELFTEST : HOE ZIT HET BIJ U?
Om voor een snellere herkenning van de stoornis te zorgen, heeft GGZ Friesland een app ontwikkeld voor de smartphone; de ManieCheck. Met deze gratis app voor iPhone kunt door middel van een invulvragenlijst worden zien hoe het bij u zit. De korte zelftest is bedoeld om binnen een paar minuten een vermoeden van een manisch-depressieve stoornis te bevestigen of te ontkrachten.

De test is volledig anoniem. Er wordt niet naar persoonsgegevens gevraagd en er worden ook geen IP adressen geregistreerd of opgeslagen. Na het invullen van de vragenlijst kunt u de uitslag van de test via e-mail versturen (bijvoorbeeld naar uzelf), zodat u dit met uw arts of psycholoog kunt bespreken.


UITKOMST = INDICATIE
De app stelt geen diagnose, maar geeft een indicatie of u wel of geen symptomen van een manische depressie heeft. Maakt de uitslag van de ManieCheck duidelijk dat er mogelijk iets aan de hand is? Dan is aan te raden om naar uw huisarts te gaan. Uw arts kan u verder helpen en naar GGZ Friesland verwijzen voor diagnostiek. GGZ Friesland heeft een goede behandelmethode voor de manisch-depressieve stoornis. De specialisten op de afdeling Stemmingsstoornissen behandelen mensen met deze stoornis in Leeuwarden, Sneek, Heerenveen, Drachten en Dokkum.


MEER INFORMATIE
In de app is ook meer informatie te vinden over de manisch-depressieve stoornis, zoals o.a. klachten, oorzaken en gevolgen. Voor meer informatie kunt u ook een bezoek brengen aan de speciale campagnepagina: www.ggzfriesland.nl/manischdepressief


COPYRIGHT
De ManieCheck-zelftest is ontwikkeld op basis van de Nederlandse vertaling van de Mood Disorder Questionnaire (MDQ-NL) met toestemming van de auteurs. © 2006