Subscribe to our newsletter:

Quiz Vragen

Free
iPhone / iPad
Genres:
  • Music
  • Entertainment
I want this app
Download from AppStore

Deze app is onderdeel van Top 2000 Quiz spel van Universal Music en Van der Meulen. Dit spel is te koop bij speelgoed- en muziekwinkels en online shops.

De Top 2000 Quiz wordt gespeeld met vraagkaartjes, waarop meer dan 600 vragen te vinden zijn. Zo kom je te weten wie de meeste kennis heeft over ruim 50 jaar popmuziek uit de Top 2000!

Het spel kan worden uitgebreid met deze app, waarin 5 verschillende vragen zijn opgenomen: popquizvragen, hints, herken de artiest of band, intro- en hitfragmenten raden en classic albumhoezen herkennen.

Als je de app start, kun je kiezen voor 25 of 50 vragen over popmuziek. Bij het spel is een bel bijgeleverd. Leg deze bel naast je iPhone, iPod of iPad. Leg ook een Top 2000 viltje klaar, om de stand op bij te houden.

Het doel van het spel is om zoveel mogelijk muziekvragen juist te beantwoorden. Je kunt afspreken dat de speler die als eerste 15 punten heeft de winnaar is. Je kunt ook een tijdsduur bepalen. De speler die na het verstrijken van de speeltijd de meeste punten heeft, wint.

De App kent meerdere typen vragen:

Popquizvragen: Een enkele vraag over popmuziek. De doorvraag: vier steeds lastigere vragen over één onderwerp. Beantwoord je de eerste vraag goed, dan krijg je de tweede vraag enzovoorts.
Hints: je krijgt een vraag en vervolgens maximaal 4 hints.
Herken de artiest of band: er komt telkens meer beeld van een foto vrij.
Intro- en hitfragmenten raden: er speelt een hitfragment af. De speler die als eerste het nummer herkent, slaat op de bel en noemt de artiest of band en/of titel.
Classic Album hoezen herkennen: Je ziet een albumhoes waarvan artiest en/of titel weg zijn gehaald. Er volgt een vraag over wat er ontbreekt.

Deze App functioneert met iOS5 en hoger.