Subscribe to our newsletter:

Ik leer het verkeer deel 1

$1.99
iPad
Genres:
  • Entertainment
  • Education
I want this app
Download from AppStore

Dit app is een leer-app speciaal voor jonge kinderen vanaf 4+ en ouder! (Dit is geen speel app, maar een echte leer app voor kinderen van groep 1 t/m 4) De enigste verkeers app in de appstore voor kinderen!

Niet al te lange scènes worden gebruikt om het kind bepaalde dagelijkse of veel voorkomende situaties duidelijk te maken, aangezien we met jonge kinderen te maken hebben.
Er wordt gespeeld in deze app met een hele familie dat deel neemt aan het verkeer, zowel mama, papa, broertje, zusje, opa en oma. Maar om het makkelijk te maken voor het kind, is er de mogelijkheid om een verzonnen naam of jouw echte naam te typen in een scherm in het begin van deze app. Zodat er straks in elke scène dat gaat komen precies boven elk poppetje, jouw naam staat en jij weet waar en op wie je moet gaan letten. Het poppetje met jouw naam is als het ware de hoofdrolspeler in elke scène, dus lekker makkelijk voor jonge kinderen te herkennen!

Kinderen worden gevraagd iets aan te wijzen, de goede scène te kiezen of er wordt verteld wat er fout is en hoe het goed te doen etc. Op verschillende manieren worden dus vragen uitgelokt. Voorbeelden: kinderen kiezen de groene vink of rode kruis. Kinderen kiezen tussen scène 1 of 2. Kinderen wijzen aan in de scènes. Ook aanwijzingen d.m.v. bewegende pijlen zal het kind gevraagd en ergens op geattendeerd worden.

In bepaalde lessen zullen ze ook de kans krijgen punten te verdienen. Wat is hen score?

Alles in deze app op een kinderlijke wijze uitgelegd, maar misschien wat hulp van een ouder voor een erg jong kind zal best nog handig zijn, maar leren en/of iets opsteken doen ze er in ieder geval van.

Er worden verschillende situaties uitgelegd, zoals:
* Wat hoort er op jouw fiets te zitten, kies maar uit en kijk of je het goed hebt. (De belangrijkste elementen worden genoemd, ouders kunnen als ze het willen zelf nog aanvullen)
* Onduidelijke overzichten door b.v. objecten zoals een caravan, vrachtauto etc.
* Verschillende situaties met betrekking tot oversteken. (Tussen auto's, vrachtauto, zeebrapad, voetgangerslichten, leren kijken bij het oversteken etc. etc.)
* Vluchtheuvel gebruiken
* Achteruit rijdende objecten. (Auto's, caravan).
* Foto vragen beantwoorden met ja of nee button. (Groen vinkje of rode kruis buttons, dus kindvriendelijk voor jonge kinderen)
* Stoplichten, verkeersbrigadiers.
* Geheugensteuntjes. (Wat zijn b.v. haaientanden, of fietspad etc. grappige animatie met uitleg)
* Welk gedeelte van de weg moet je fietsen? Er wordt verteld zowel over de stoep als de weg.
* Wat klopt er niet aan de scènes? Wijs aan en krijg uitleg...
* Waar te spelen...
* Een aantal doorgaande borden die kinderen van huis naar school onderweg tegen kunnen komen.
* Filmpjes van derden die we graag met de kinderen delen om ze een nog beter beeld te geven over het verkeer in het ECHTE leven.

LET OP! Laat de stem altijd uitpraten in deze app alvorens het kind aanwijst in de scènes, dit om het leerproces te bevorderen en er geen gedeeltes overgeslagen worden.

Hieronder 5 scènes van de vele andere verkeerssituaties die met het kind doorgenomen worden.

* Interactief en geanimeerd
* Leerzaam
* Uitleg van begrippen en situaties
* Borden leren herkennen
* Situaties inschatten
* Met foto en film
* En nog veel meer....

Geïllustreerd door: Naomi Schut
Haar website: http://naomischut.webklik.nl/page/welkom-