Subscribe to our newsletter:

Open Huis | Open Data over wonen, leven en werken

Free
iPhone / iPad
Genres:
  • Reference
  • Catalogs
I want this app
Download from AppStore

Open Huis app

In deze app vindt u statistische, demografische en basis gegevens over panden, ook de WOZ. Gebruik de app voordat u een huis koopt of huurt. Zo krijgt u een beter beeld van de omgeving waar u wellicht zult gaan wonen. Gebruik de app dus regelmatig voordat u besluit te gaan kijken bij een huis.

Bent u al de trotse bezitter van een mooi huis? Kijk dan snel wat het gemiddelde inkomen is in uw omgeving, in welk jaar uw huis is opgeleverd of wat er nou in dat pand aan de overkant van de straat zit? De Open Huis app geeft antwoord.

Open Data apps op maat

2CoolMonkeys ontwikkeld sinds 2008 open data apps op maat. Deze app gebruikt dan ook data uit een aantal Open Data bronnen. Het kabinet moedigt Open Data apps aan, omdat deze leiden tot een minder complexe en een meer transparantere overheid. 2CoolMonkeys ontsluit Open Databronnen naar apps. Voorbeelden hiervan zijn de Rijksoverheid app, de Wijs op Reis app van het ministerie van Buitenlandse Zaken, de Noordzee Atlas van Rijkswaterstaat, de Grenspalen app van het Kadaster en de de digitale loket app van de gemeente Utrecht.

Wilt u ook een app?
mail ons: appidee@2coolmonkeys.nl
Bezoek ook onze website:
www.2coolmonkeys.nl

Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG)
De dataset BAG bevat alle bouwvlakken en adressen van Nederland. Het is gebaseerd op de gegevens van de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG). Gemeenten zijn bronhouders van de BAG. Zij zijn verantwoordelijk voor het opnemen van de gegevens in de BAG en voor de kwaliteit ervan. Alle gemeenten stellen gegevens over adressen en gebouwen centraal beschikbaar via de Landelijke Voorziening.

Bron: Esri Nederland, Kadaster (BAG)

Wijk- en buurtkaart
De wijk- en buurtkaart bevat de digitale geometrie van de grenzen van de buurten, wijken en gemeenten. De wijk- en buurtkaart is samengesteld uit drie bronnen. De gemeentegrenzen op land volgen de kaart van gemeentegrenzen van het Kadaster; de buurtgrenzen hebben de opgave van gemeenten als basis en de grens van het land met grotere wateren is gebaseerd op de meest recente kaart van het Bestand Bodemgebruik. Alle gemeentegrenzen en de grenzen tussen land en water zijn gegeneraliseerd.

Bron: Centraal Bureau voor de Statistiek

De informatie in deze app wordt met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld, maar kan desondanks onvolkomenheden bevatten. De initiatiefnemers kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor schade als gevolg van gebruik van de informatie.

Overige bronnen:
Nationaal georegister, PDOK (Publieke Dienstverlening Op de Kaart), RIVM / KiesBeter, Alliander, Amsterdam, Amersfoort, Utrecht, Nijmegen, Rotterdam, CitySDK, Netwerkinstituut, Vrije Universiteit.

Aan de kaarten die zijn opgenomen in deze app kunnen geen rechten worden ontleend.

(C) 2011 / 2013 2CoolMonkeys B.V.
Hooghiemstraplein 155
3514 AZ Utrecht
www.2coolmonkeys.nl
030 276 69 89
info@2coolmonkeys.nl