Subscribe to our newsletter:

Jochem Myjer

Free
iPhone / iPad
Genres:
  • Business
  • Reference
I want this app
Download from AppStore

Cabaretier, komiek en muzikant Jochem Myjer wordt op 22 april 1977 geboren in Leiden. Niet veel later verhuist hij met zijn ouders en twee zussen naar Zutphen, waar hij opgroeit en les krijgt op het Baudartius College. Halverwege de jaren negentig keert de familie Myjer terug naar Leiden. Daar bezoekt Jochem het Stedelijk Gymnasium, waar hij een voorkeur heeft voor de vakken Latijn en Biologie. Ondanks dat hij al van kind af cabaretier wil worden, kiest Jochem er na zijn eindexamen voor om in Groningen Biologie te studeren.

In 1997 doet hij mee met het Groninger Studenten Cabaret Festival. Hij is 20 jaar en wint er met zijn korte cabaretvoorstelling Geen Gemyjer de eerste prijs. Reden voor Jochem om zijn studie op te geven en zich volledig op cabaret te richten. In 1998 komt hij met zijn show Gegabber in het theater, waarmee hij twee jaar lang door het land gaat. Met zijn daarop volgende shows Adéhadé, Yeee-Haa! en De Rust Zelve verwerft hij de afgelopen jaren steeds meer bekendheid om zijn snelle tempo, muzikaliteit en feilloze imitaties van bekende personen.

Naast cabaretier is Jochem Myjer een tijdje presentator voor de VARA. Zo presenteert hij in 2006 het Kinderen voor Kinderen megaspectakel. Voor Radio 3FM treedt hij verschillende keren als presentator op in het programma Leuk is Anders. Ook werkt hij mee aan Spijkers met Koppen. In 2009 wordt Jochem Myjer gevraagd voor een rol in het Sinterklaasjournaal, wat zijn debuut wordt als acteur.

In 2010 brengt Jochem zijn single Mijn Dag uit. De hit staat binnen no-time op nummer 1 in de download-top 10 en wordt vele duizenden keren bekeken via YouTube. De volledige opbrengst van het nummer geeft Jochem aan de stichting Energy4All, waar hij ambassadeur van is.

Voor zijn ambassadeurschap voor de stad Leiden en zijn inzet voor en betrokkenheid bij vaak Leidse goede doelen zoals Xenia Hospice ontvangt Jochem in 2009 de erepenning van de stad Leiden.

Halverwege de try-outs van zijn show Even Geduld Aub! wordt er bij Jochem Myjer een tumor in zijn ruggenmerg ontdekt. Na een zware operatie hieraan (augustus 2011) revalideert hij een jaar lang. In september 2012 staat hij weer gezond op het podium. Even Geduld Aub! gaat in december 2012 alsnog in première en ontvangt vele lovende recensies. Het volledige verhaal over Jochem zijn ziekteperiode en zijn comeback is te lezen in een artikel van schrijver en vriend Onno Blom in De Volkskrant (14 september 2012).