Subscribe to our newsletter:

Zobozdravnik

Free
iPhone / iPad
Genres:
  • Health & Fitness
  • Medical
I want this app
Download from AppStore

Parodontalna bolezen in zobna gniloba sta najbolj razširjeni bolezni človeštva, ki ju lahko s pravilno vodeno preventivo v popolnosti preprečimo.

Že razvito parodontalno bolezen in zobno gnilobo lahko nadziramo in s sodobnim pristopom ustavimo. Verjamemo, da si vsi ljudje na zemlji želijo brezbolečinskih posegov. Ravno tako nihče ne želi bolečin, glavobolov ter neugodja zaradi gnilobe, parodontalne bolezni in neprimernega ugriza. Verjamemo, da je nestabilen ugriz ali malokluzija glavni krivec za prehitro obrabo zob, poškodbo mnogih restavracij (zalivk, prevlek) in je obenem glavni vzrok za bolečine v mišicah ter v čeljustnem sklepu. Prav tako pospešuje razvoj parodontalne bolezni. Prepričani smo, da je neustrezen ugriz vse prevečkrat zanemarjen del v zobozdravniški oskrbi, namreč tega problema večina pacientov in zobozdravnikov ne razume v polnem pomenu.

Prepričani smo, da si sleherni človek zasluži primeren pouk o zdravju ust v prijetnem ambientu. Zavedanje o vzrokih, preprečevanju in zdravljenju treh glavnih vzrokov za bolezni ust - parodontalna bolezen, zobna gniloba in neprimeren ugriz - je ključnega pomena za dolgoročen uspeh. Trdno stojimo za tem, da moramo slehernemu pacientu ponuditi takšne preventivne in terapevtske možnosti, ki so skladne z njegovimi potrebami, željami in vrednotami. Le tako se lahko z roko v roki sprehodimo do želenega cilja. Ne verjamemo v manipulacijo ali prepričevalne napore, ki bi vodili v odločitve, ki so zdravstveno sicer upravičljive, a pacient tega (še) ni želel.

Pacienta vedno vodimo po poti do ustnega zdravja z njemu primernim tempom. Ne pritiskamo, ne vsiljujemo, ne hitimo tja, kjer pacienta ni.

Verjamemo, da sleherni uspeh zdravljenja izvira iz primernega in pristnega odnosa med človekom in osebjem. Zato si bomo vedno vzeli dovolj časa, da vas spoznamo kot osebo in ne samo kot lastnika zob. Le tako bomo primerno uvideli vaše vrednote, potrebe, želje in pričakovanja. Brez tega je tudi najboljše delo le delo na pamet.

Ne odločamo se namesto ljudi. Naša naloga in zaveza je, da vas primerno podučimo in, da vam na enostaven način razložimo zapletene stvari. Ponudili vam bomo možnosti med katerimi lahko izbirate vi sami. Le tako bo vaša odločitev skladna z vrednotami in željami, ki jih imate.

Trdno verjamemo v dejstvo, da ima vsak človek pravico do zdravja in obenem verjamemo, da ima pravico zdravju reči ne.
Verjamemo, da si vsak, ki izbere zdravje zasluži celosten, natančen pregled in popoln ter njemu prirejen načrt oskrbe. Tako vsebinski, časovni kot finančni. Na ta način bomo lahko zagotovili dolgoročno zdravje ter stabilen nasmeh.