Subscribe to our newsletter:

SmartHelp

Free
iPhone / iPad
Genres:
  • Navigation
  • Medical
I want this app
Download from AppStore

SmartHelp deler posisjonen din, tidskritisk informasjon og gjør det mulig for kontaktet nødmeldesentral å initiere chat direkte til appen.

Den lar deg i tillegg enkelt dele posisjonen din med venner, reisefølge, familie eller andre i hverdagen.

For å gi deg nødvendig hjelp må nødmeldesentralene (110, 113, 112) vite:

HVOR du eller hendelsen er.
HVA som er problemet.
HVEM som er rammet av hendelsen.

SmartHelp kan sende denne informasjonen til riktig nødmeldesentral umiddelbart når du initierer et anrop til nødmeldesentral (113, 110) via SmartHelp.

Nødmeldesentral kan initiere chat til appen etter at du har ringt inn til de med appen installert.

Det er av stor betydning at nødmeldesentral får informasjonen for at nødvendig hjelp kan sendes til riktig sted.

Hurtig hjelp kan ha stor betydning for utfallet av hendelsen.

SmartHelp gjør deg også i stand til å dele posisjonen din i hverdagen med venner, reisefølge, familie eller andre via kontaktliste og sms. Tjenesten er nyttig når du vil at noen skal møte deg, går alene og i alle andre situasjoner da du ønsker at noen skal finne deg.

SmartHelp kan automatisk dele din geografiske posisjon med nødmeldesentraler som har kjøpt driftsavtale i det øyeblikket du ringer et nødnummer (110, 112, 113) via appen. Det behøves kun 3 trykk og da deler du informasjonen samtidig som du starter et anrop via telefonapp og settes i talekontakt.

SmartHelp deler din geografiske posisjon med nødmeldesentralen uavhengig av om du kommer frem på telefon. Når deling har startet, er du oftest synlig i løpet av ett sekund (når du er i et område med teledekning og har datatrafikk tilgjengelig).

SmartHelp gir deg mulighet til å forhåndsregistrere kritisk og relevant personlig informasjon som automatisk kan overføres til nødmeldesentralen sammen med din posisjon når du prøver å oppnå kontakt via appen.

SmartHelp setter personvern høyt. SmartHelp vil aldri dele din geografiske posisjon, eller noen annen informasjon uten at du selv godkjenner dette.

SmartHelp er den eneste appen som gjør deg synlig på kartet hos de tilknyttede nødmeldesentralene (113 og 110 i Sør-Trøndelag) i det øyeblikket du ringer.

Oversikt over tilknyttede nødmeldesentraler: www.smarthelp.no.


VILKÅR OG BRUK

Du er selv ansvarlig for bruken av denne applikasjonen. Applikasjonen er et supplement til andre kilder til kommunikasjon og informasjon. Det vil kunne oppstå tilfeller hvor tekniske problemer, herunder i funksjonalitet i applikasjonen, som kan medføre at nødvendig kontakt ikke oppnås, at lokasjonsinformasjon mangler eller er misvisende mv. Dette kan medføre at beredskapsenheter må kontaktes på vanlig måte.

Bruk av varslingsfunksjoner, påminnelser m.v i applikasjonen benytter standard funksjonalitet i telefon/nettbrett og feil i disse funksjonene vil kunne medføre at varsling eller kommunikasjon/melding ikke vil skje som forutsatt. Videre gjør vi oppmerksom på at din informasjon kan bli tilgjengelig for uvedkommende ved tap av mobil eller nettbrett. Data du registrerer i appen lagres kun lokalt på mobil eller nettbrett.

Applikasjonen er i kontinuerlig utvikling. Funksjoner og innhold kan bli forandret uten varsel. Utgiver påtar seg ikke ansvar for feil, mangler, tap av brukerens data eller øvrige konsekvenser ved bruk av applikasjonen.

Applikasjonen ber om din posisjon og holder den kontinuerlig oppdatert når du har appen i forgrunnen.

Hvis du har ringt nødnummer via app, delt din posisjon med noen i kontaktlisten din, eller hvis du har aktivert testmodus, vil applikasjonen bruke en bakgrunnstjeneste som detekterer vesentlige forandringer i din posisjon og laster opp disse til serveren.

Vi trenger å bruke denne bakgrunnstjenesten for å kunne overføre posisjonen din mens du snakker med nødmeldesentralen og dermed har applikasjonen i bakgrunnen.

Vær oppmerksom på at kontinuerlig bruk av GPS som kjører i bakgrunnen kan føre til en dramatisk reduksjon i batterilivet.