Subscribe to our newsletter:

Blauwe Planeet in gevaar

Free
iPad
Genres:
  • Games
  • Education
  • Adventure
I want this app
Download from AppStore

In een veranderende wereld, beïnvloed door de menselijke activiteit, zoekt een reiziger zijn weg. Doorheen zijn avonturen, waarin hij geconfronteerd wordt met de gevolgen van de klimaatsverandering, zal hij afwisselend actief betrokken en toeschouwer zijn.
Het spel is opgedeeld in 7 universums: elk universum behandelt een specifiek thema rond de opwarming van de aarde (rol van CO2, vervuiling, temperatuurstijging, afvalverwerking, ontbossing en oplossingen zoals het Kyotoprotocol en de acties van de EU) en bestaat uit verschillende proeven.
Doorheen de verschillende interactieve schermen zal de speler deze onderwerpen en uitdagingen leren kennen. Hij zal ook aangezet worden na te denken over de gevaren die de klimaatsverandering met zich meebrengt en over mogelijke maatregelen die genomen kunnen worden om de planeet te redden.
Om de reiziger zijn tocht tot een goed einde te laten brengen, moet de speler bepaalde raadsels oplossen en elementen in het virtuele decor manipuleren door gebruik te maken van alle mogelijke interacties op de tablet (multitouch, versnellingsmeter, …)
Elke aanwijzing om de proeven op te lossen bevat ook informatie over de klimaatsverandering, die de speler op die manier onbewust zal onthouden.
Ten slotte zal de reiziger ook gouden blaadjes kunnen verzamelen die verstopt zijn in het decor. Het al dan niet verzamelen van deze blaadjes houdt de speler niet tegen het universum af te werken maar het vormt wel een "bonus" aan het einde van het spel.