Subscribe to our newsletter:

eTipboek Versterkers en effecten

Free
iPhone / iPad
Genres:
  • Music
  • Book
I want this app
Download from AppStore

Dé app voor iedereen die versterkt speelt: gratis 50 pagina’s preview van het gloednieuwe eTipboek Versterkers en effecten (ruim 300 pagina’s!), direct toegang tot de betaalde versie, en informatieve rich-media brochures. Tipboek Versterkers en effecten vertelt je alles wat je moet weten om die apparaten optimaal te kunnen gebruiken, de juiste spullen te kiezen als je apparatuur gaat kopen, en om te snappen waar je geluidstechnici het over hebben. Ja, behoorlijk wat technische informatie dus, maar dan wel zo geschreven dat iedereen het snapt.

VOOR WIE?
Tipboek Versterkers en effecten is er voor gitaristen en zangers, door drummers en blazers, en voor alle andere muzikanten. Geeft het boek je ook nog antwoord op al je vragen over dit soort spullen – zelfs op vragen waarvan je nog niet wist dat je ze had.

MEER DAN VERSTERKERS
Het boek, geschreven in samenwerking met meer dan dertig experts en muzikanten, heeft ook uitgebreide hoofdstukken over kabels en draadloze systemen, kleine PA’s en mixers, microfoons en elementen, en over het onderhoud van je spullen. Zelfs een hoofdstuk over de geschiedenis ontbreekt niet.

ACTUEEL EN IN KLEUR
eTipboek Versterkers en effecten is de digitale versie van het succesvolle papieren Tipboek. De verschillen? Tientallen verhelderende kleurenfoto’s, actuele informatie, informatieve brochures, en een aanzienlijk lagere prijs. Doe er je voordeel mee!

DE PERS OVER TIPBOEK VERSTERKERS EN EFFECTEN
Van bekabeling tot het ontcijferen van technische specificaties, niets blijft onbelicht; solide en begrijpelijk uitgelegd. (Interface)

Duidelijke illustraties, praktische tips; informatie waar je nog lang gebruik van zal maken. (Meet Music Magazine)

Lof gaat uit naar de hoeveelheid items en onderwerpen, en naar de illustratieve voorbeelden op internet door middel van Tipcodes. (Gitarist)

Ook ervaren muzikanten kunnen hier nog een hoop van opsteken. Met recht dé complete gids. (Music Maker)

Annoteer extremely comprehensive Tipbook, providing exactly the right amount of information on every conceivable topic. (Music Maker - US)

This book works well for teachers, beginner and intermediate students, even specialists in guitar amplification. (Vintage Guitar Magazine)


LEZERSREACTIES
Ik ben een redelijke gitarist en ben door dit boek bevestigd in de dingen die ik meende te weten maar doe ik veel meer kennis op in de meer complexere zaken. Niet alleen voor mijn eigen set-up, maar ook het geluid voor de band. Een goed leesbaar boek, erg uitgebreid (300 blz.) met een goede prijs, goed gedocumenteerd, veel relevante onderwerpen en verwijzingen naar geluidsfragmenten.


ONDERWERPEN
In eTipboek Versterkers en effecten lees je onder meer over A-B-boxen, actieve equalizers, akoestische versterkers, basversterkers, keyboardversterkers, gitaarversterkers, buizenversterkers, hybride versterkers, comboversterkers, transistorversterkers, analoge effecten, digitale effecten, effectpedalen, multi-effecten, amplitudemodulatie, audio-interfaces, luidsprekeremulatie, aardliftschakelaars, de-essers, expressiepedalen, stompboxen, full stacks en half stacks, slanted cabs, 410 en 210 kabinetten, brom, aarding, latching en non-latching schakelaars, impedantie (ohms) en frequenties, panning en parallelle loops, seriële loops, handbedrade versterkers, modeling versterkers, voorversterkers (preamps), buizen, staande golven, ongebalanceerde kabels, XLR-pluggen, Speakons en banaanpluggen, wah-wahs en wattages, notchfilters en grafische equalizers, richtingskarakteristieken, crossoverfilters en choruspedaaltjes, reverbeffecten en decibels, samplingrates en semiparametrische equalizers, nominale niveaus en omnidirectionele microfoons, en nog veel meer.