Subscribe to our newsletter:

KZRV Neptunus

Free
iPhone / iPad
Genres:
  • Sports
I want this app
Download from AppStore

Zeilvereniging Neptunus bestaat sinds 1953 en valt als zelfstandige vereniging, evenals haar zusterverenigingen Roeivereniging Neptunus en Motorbootvereniging Abel Tasman, onder de vlag van Koninklijke Zeil & Roei Vereniging Neptunus (organisator van de Pinksterfeesten). Zeilvereniging Neptunus is een actieve en gezellige vereniging die geheel drijft op vrijwilligers. Dankzij de inzet van vele vrijwilligers, nu en in het verleden, hebben wij een prachtige jachthaveninstallatie, goede voorzieningen en een gezellig en mooi clubhuis. De huidige jachthaven werd op 8 mei 1998 geopend en op 11 mei 2001 kwam daar het clubhuis bij. Het bestuur van de vereniging bestaat uit een vijftal bestuursleden. Daarnaast zijn er commissies met elk een eigen specialiteit: bar, jeugd, technisch, toertocht, evenementen, website en jaarboek. Betrokkenheid en inzet zijn belangrijke steunpilaren van onze vereniging. Van ligplaatshouders wordt verwacht dat zij jaarlijks een aantal uren werkzaamheden voor de vereniging verrichten. Deze werkzaamheden kunnen bestaan uit: onderhoud aan de jachthaveninstallatie, het waarnemen van het havenmeesterschap, fungeren als begeleidingsschip bij wedstrijden of het bemannen van het clubhuis. Het is ook mogelijk deze uren af te kopen met een voor dat jaar vastgesteld bedrag.

In de zomer worden er door onze wedstrijdcommissie diverse wedstrijden in ons vaargebied de Eems en de Dollard georganiseerd en met Hemelvaart en in het najaar is er een toertocht. De zeilvereniging beschikt over een aantal Optimisten, waarin jeugdleden tijdens het seizoen zeillessen kunnen volgen. In de winter zijn er ook diverse (jeugd)evenementen waarvan leden in november een activiteitenkalender thuisgestuurd krijgen.

Ieder voorjaar krijgen leden het nieuwe exemplaar van ons jaarboekje Drietand thuisgestuurd. Hierin staan allerlei belangrijke gegevens, informatie, wedstrijddata, adressen, de ligplaatsindeling, overzichten, verslagen en andere wetenswaardigheden.