Subscribe to our newsletter:

Prenos Podatkov ( Data Usage )

$0.99
iPhone / iPad
Genres:
  • Utilities
  • Productivity
I want this app
Download from AppStore

Aplikacija ki vam omogoča štetje prenešenih podatkov do zadnjega bita in se vam s tem pomaga izogniti pastem, ki vam jih pripravlja vaš mobilni operater, ki vas ožame do konca čim v obračunskem obdobju preidete v paketu zakupljeno količino prenesenih podatkov. Ko v strahu pred (spet) preveliko vsoto na položnici ne porabite vseh razpoložljivih zakupljenih MB in tako mečete denar skozi okno, vam ta aplikacija s štetjem prenešenih podatkov pomaga tako, da vsak trenutek veste kolikšna količina prenešenih podatkov je še možna v tekočem obračunskem obdobju. Tako lahko mesec za mesecem brezskrbno uporabljate dostop do interneta točno toliko za časa za kolikor ste operaterju plačali.

Prednosti aplikacije so:

Nastavitev je enostavna. Določiti morate le mesečno omejitev prenosa podatkov (npr. 200 za 200 MB) in vpisati začetek obračunskega obdobja (npr. 5 za 5. v mesecu). To je vse, od tu naprej ste lahko brez skrbi.

Aplikacija ima vgrajen algoritem, ki zaznava količino prenešenih podatkov v mobilnih omrežjih oziroma v Wi-Fi omrežjih. V primeru prehajanja iz enega omrežja v drugega, aplikacija zazna prehod med omrežji ter ločeno shranjuje količine prenešenih podatkov v enem oziroma drugem omrežju.

Sledi obsegu prenosa podatkov tekom meseca in porabo prikazuje na ličnem prikazovalniku. Ko je poraba še globoko v zakupljenem področju je ta zelene barve. Ko se približate zakupljeni količini podatkov v mesecu se prikazovalnik obarva oranžno, tik pred prekoračitvijo zakupljene količine ali pa že čez pa se prikazovalnik obarva rdeče - enostavno in uporabno. Če vas zanimajo podrobnosti, lahko kadarkoli preverite količino prenešenih podatkov v tekočem mesecu in odstotek zakupljene količine, ki je še prosta.

Aplikacija sedaj vključuje tudi funkcijo Data Doctor*, ki na podlagi vaše povprečne dnevne porabe lahko predvidi ali in kdaj boste presegli vašo zakupljeno količino prenosa podatkov. Tako lahko bolje organizirate vaš dostop do interneta brez neprijetnih presenečenj.

Data Doctor vključuje tudi zgodnji opozorilni sistem, ki vas s pomočjo barv opozarja kdaj ste v nevarnosti preseganja zakupljene količine prenosa podatkov. Ob tem so vam na voljo predlogi za doseganje optimalne porabe prenosa podatkov. Zakupljena količine se vsak mesec porabi do konca, hkrati pa je nikoli ne prekoračite.

S pritiskom na gumb "Data Doctor" so vam na voljo predlogi za doseganje optimalne porabe prenosa podatkov
-Ko je gumb "Data Doctor" obarvan zeleno ste varni pred prekoračitvijo in poraba do konca meseca ne bo presegla zakupljene količine podatkov.
-Ko se gumb "Data Doctor" obarva rdeče, ste v nevarnosti da s tako porabo pred koncem meseca prekoračite zakupljeno količino prenosa podatkov

Prijatelju ste posodili vaš iPhone/iPod in vas sedaj zanima koliko časa je preživel na internetu? Ni problema, aplikacija ima funkcijo "Od zadnjega zagona aplikacije" s pomočjo katere izveste kolikšen je bil prenos podatkov od vašega zadnjega zagona te aplikacije. Tako vprašanja te vrste niso več problem in ni več glavobolov ob pogledu na prejeto položnico.

Ima tudi "Opomnik za ponastavitev", ki vas opozori da ponastavite števec podatkov ob začetku novega obračunskega obdobja

Funkcija "Od zadnjega vklopa telefona" vam pove koliko je bilo prenešenih podatkov od zadnjega vklopa vašega telefona.

V primeru da ste se pri operaterju odločili za paket z neomejenim prenosom podatkov, pri omejitvi prenosa vstavite 0. Še zmeraj bodo na voljo vse funkcije te aplikacije z izjemo izračuna odstotka preostale zakupljene količine podatkov.

*Gumb "Data Doctor" se nahaja v zgornjem desnem kotu aplikacije. Viden bo šele 3 dni po začetku tekočega obračunskega obdobja, saj potrebuje podatke vsaj treh dni za izračun povprečne dnevne porabe in ostalih parametrov.