Subscribe to our newsletter:

Fisk & Skaldjur

$1.99
iPhone / iPad
Genres:
  • Lifestyle
  • Food & Drink
I want this app
Download from AppStore

Röster om Fisk & Skaldjur.

Dagens Nyheter, Mat & dryck: “Grönt napp med ny app. Många tycker det är svårt att veta vilka fiskar man kan äta. Det är mycket att ta hänsyn till: miljöaspekten, hälsa och säsong. Nu kan du enkelt skapa din egen lista i appen ”Fisk & Skaldjur” där du markerar vilka parametrar som är viktiga för dig.
Vill du bara köpa fisk som är grönlistad av WWF? Är du gravid och vill veta vilka fiskar du ska undvika? Tycker du att det är viktigast att välja fisk utifrån säsong? Eller vill du bara köpa fisk och skaldjur som lämpar sig för grillning?
I appen som finns i App Store och Google Play kan du dessutom slå upp vad en mängd fiskar heter på olika språk och hitta lämpliga recept.”

Svenska Dagbladet: “Håll koll i fiskdisken. Osäker på fisken? Appen Fisk & Skaldjur hjälper oss att navigera rätt i fiskdisken. Den rymmer info om ett 60-tal fiskarter - man får till exempel veta när fisken är i säsong, om den finns på röda listan och vilka fiskar som gravida kvinnor ska undvika.“

RestaurangChef.se: “Smart värre! Appen Fisk & Skaldjur hjälper dig hålla koll på listade arter och handla fisk på främmande språk.”

TingsrydNytt.se: “Nu kommer det en ny app för dig som älskar fisk. Eller vad sägs om att få samma förutsättningar att lyckas med fisken som kockarna har? Eller att få hjälp med valet av dryck till fisken?”

------------------------------

Vår beskrivning
En av kockarnas hemligheter är att välja fisk när den är som bäst - i säsong. Det är inget man talar så mycket om men fisk är som bäst under olika perioder av året. Men det finns också mycket annat att komma ihåg för att välja rätt. I Fisk & Skaldjur har du alltid med dig information om ett 60 tal vanliga fiskar och skaldjur. Du får svar på frågor som:

- Är fisken “i säsong”?
- Är den utrotningshotad?
- Vilka fiskar bör undvikas vid graviditet och amning?
- Hur vet jag att fisken är färsk?
- Grillspett eller fisksoppa - vilka fiskar och skaldjur passar bäst?
- Bästa sätt att tillaga olika slags fisk?
- Hur mycket ätbart kött får man ut av ett kilo hel fisk?
- Vilket vin passar eller ska det vara öl?
- Allergi info
- Vad heter den på andra språk? Fisklexikon på 5 språk
- Hur gör man? Grundrecept
- När är fisken klar? Färdig kärntemperatur
- Tips & trix & bra att veta

Nu kan du också enkelt skapa din egen lista på alla fiskar / skaldjur som fyller dina krav t.ex rödlistning, om gravida kan äta eller efter tillagningssätt

Med rätt val i fiskdisken och lite tips på vägen blir du helt enkelt en bättre fiskkock!