Subscribe to our newsletter:

Storkyrkoskolan Stockholm

Free
iPhone / iPad
Genres:
  • Education
I want this app
Download from AppStore

I hjärtat av Gamla stan vid Tyska stallplan ligger Storkyrkoskolan. Det är den lilla skolan mitt i byn belägen i en vacker och traditionsrik miljö. I vår aula och matsal finns flera hundra år gamla valv, rester av det svartbrödrakloster som en gång låg här. Den kände konstnären Ehrenstrahl lät här under 1660-talet uppföra ett mindre privatpalats som idag utgör en del av Storkyrkoskolan. 

Från det översta våningsplanet är det en vidunderlig utsikt över Saltsjön, Mälaren och takåsarna i Gamla stan. På skolgården blommar under våren både hägg och syren. 

Vi är ”Den kreativa skolan med tydligt kunskapsfokus för framtiden” detta är också vår vision och innebär att varje elev som lämnar skolan har uppnått både egna och nationella mål. Skolans resultat talar också sitt tydliga språk. 

Vår vision lever vi genom att ständigt satsa på kompetensutveckling, anamma ny teknik samt ge plats för varandras olikheter. 

Som en konsekvens av vår placering i Stockholms innerstad ger vi de yngre barnen möjlighet till natur och friluftsliv med utomhuspedagogik. En del av vår undervisning sker alltså utomhus. Det centrala läget ger oss också stora möjligheter att ta del av stadens rika kulturutbud. 

Ladda ner appen och följ oss genom: 
-Nyheter 
-Kalendarium 
-Schema med veckovy 
-Matsedel 

Appen är främst för elever på skolan men ger även föräldrar och intresserade elever från grundskolan möjlighet att följa vår verksamhet.