Subscribe to our newsletter:

Toolkit Netwerkleren onderwijs

Free
iPhone / iPad
Genres:
  • Education
I want this app
Download from AppStore

Toolkit Netwerkleren onderwijs

De app Toolkit Netwerkleren onderwijs is speciaal voor leraren. Wil je meer leren van je collega’s?
Zoek je naar een goede aanpak binnen jouw school of team van collega’s? Deze app helpt je stap voor stap door het proces.

De toolkit prikkelt jou om na te denken over hoe je je netwerk kunt gebruiken om beter te worden als leraar. Netwerkleren als professionaliseringsvorm! Je krijgt handvatten voor het opstarten van netwerkleren binnen jouw school of tussen scholen. Ook helpt het bij het versterken of verbreden van bestaande leernetwerken. De toolkit stimuleert hiermee om vanuit een oplossingsgerichte houding praktijkvraagstukken met elkaar op te pakken. Door de vele actieve werkvormen te gebruiken ontwikkel je een netwerk met meerwaarde!

Hoe werkt deze app?
De app bevat kaarten met informatie, werkvormen, reflectietools en verhalen van andere leraren over netwerkleren. Je kunt op drie manieren de kaarten gebruiken. Je start bijvoorbeeld vanuit een bepaalde praktijkvraag. De app toont voor iedere praktijkvraag een aantal kaarten uit de toolkit die kunnen helpen bij de oplossing. Je kunt ook zoeken op trefwoorden, het gehele overzicht van de kaarten bekijken en kaarten toevoegen aan jouw favorieten.

Tools en inspiratie
De toolkit bevat diverse activiteiten die u kunt inzetten om een leernetwerk te starten of uit te breiden. De activiteit Wereldcafé laat bijvoorbeeld kleine of grote groepen leraren op een krachtige manier ervaren hoe je kennis en ervaringen deelt. Met de reflectietools kunt u voor uzelf of enkele collega's een klein onderzoekje starten. Zo kunt u met de Quiz op een gezellige manier erachter komen of netwerkleren past bij jou en jouw collega's. En lees ook eens de inspiratieverhalen: veel leraren gingen je voor met netwerkleren, en hun ervaringen delen zij graag met jou!

Deel kennis met collega’s
Een interessante kaart gevonden? Deel deze dan via Facebook, LinkedIn, Twitter of via de mail. Ook kun je een uitnodiging sturen aan een collega om samen een activiteit uit te voeren. De rating laat zien hoe nuttig andere leraren de kaart vinden. Zelf kun je ook een kaart beoordelen door sterren toe te kennen. Onderaan de kaarten staan de reacties van leraren op de kaart. Zo kan een ervaring met een activiteit worden gedeeld en kun jij weer leren van leraren die je voorgingen.

Door en voor leraren
De Toolkit Netwerkleren is in samenwerking met leraren tot stand gekomen en ontwikkeld door de Open Universiteit.