Subscribe to our newsletter:

Hulda VII

Free
iPad
Genres:
  • Education
I want this app
Download from AppStore

Hulda IV er et interaktivt sprogspil beregnet på børn i folkeskolens sidste klasser. Spillet giver en forståelse af de nordiske sprog og viden om de forskellige landes kultur.
Appen er på alle de syv nordiske hovedsprog, med mulighed for at få et kendskab til de øvrige seks sprog. Efter en introducerende tegneserie kan eleverne rejse til de syv nordiske lande. Her møder de i hvert land fire kulturpersonligheder; såsom Selma Lagerlöf, Linus Torvald, Tycho Brahe, Jon Gnarr, Peer Gynt, Samuel Kleinschmidt og Edward Fuglø. Eleven kan læse om de i alt 28 personer, mens teksten bliver læst på originalsproget. De kan på den måde sammenligne de andre nordiske sprog med deres eget, og træne sprogforståelse og lære at skelne mellem de forskellige nordiske sprog. Til hver kulturpersonlighed er der tilhørende spørgsmål, hvor eleven kan afprøve sin tekstforståelse og viden. Til sidst er der for hvert sprog mulighed for at høre forskellige dagligdags ord og vendinger, og eleven kan optage sig selv og aflytte, hvordan de selv udtaler de ord.

Lærervejledning.
Vær opmærksom på, at appen kan tage 12-15 minutter at downloade.
De fleste forstår interaktionen i appen intuitivt, men her følger en vejledning, hvis der skulle opstå tvivl.
Efter at have klikke på skibet på første screen kommer de syv nordiske børn frem på tegningen. Hver nationalitet er markeret med et flag. Eleven skal her vælge eget sprog, hvorefter alle tekster i appen vil være på deres eget sprog.
Derefter kommer introtegneserien, som eleven kan bladre igennem ved hjælp af pile i siden af billedet. Når tegneserien er slut, kommer de nordiske børn frem igen. Elevens eget land er repræsenteret ved flaget på robåden. Eleven vælger hvilket land de vil rejse til ved at klikke på børnene eller flaget. De fire personer man kan møde hvert land kommer i tilfældig rækkefølge. Personen begynder at tale på sit sprog; og eleven kan lytte. Ønsker de at læse teksten, der bliver læst op, på deres eget sprog, skal de klikke på flaget nederst i højre hjørne. Man skal også klikke på flaget for at få teksten væk igen. Dette kan gentages så mange gange eleven ønsker. Man kan kun komme videre ved at åbne og lukke teksten. Når teksten er læst og lukket, vil noget på tegningen blinke. Klik der, og den første opgave kommer frem. Opgaverne er forskellige, der skal klikkes, trækkes ting sammen eller lyttes. Er det en lytteopgave, skal der klikkes på høretelefonerne for at aktivere lyden. Når lyden er slut, kommer en trekant frem, som man klikker på for at få spørgsmålet.
Svarer eleven forkert på et spørgsmål, får deres alter ego en bums på næsen, og den samme person kan dukke op igen. Svares der rigtigt, kommer den person ikke igen. Når alle spørgsmål til et land er besvaret rigtigt, kommer der tegninger af elevens alter ego frem sammen med eleven fra det andet land. Imellem dem er en trekant og en mikrofon. Eleven skal først klikke på trekanten; så siger den anden elev fx; når jeg siger farvel, siger jeg (farvel på sit sprog). Eleverne kan høre dette så mange gange de ønsker. Når de derefter klikker på mikrofonen, kan de optage sig selv forsøge at sige ordet. Når mikrofonen er aktiveret, vil de - og læreren - ved at trykke på trekanten nu høre eleven. Når alle spørgsmål er korrekt besvaret, vil der komme en pil i højre side af billedet, og eleven vil få en afsluttende tegneserieside.
God fornøjelse.