Subscribe to our newsletter:

Annodrenthe

Free
iPhone / iPad
Genres:
  • Travel
  • Navigation
I want this app
Download from AppStore

Drenthe is veel meer dan je nu ziet!

Waar je ook bent in Drenthe; een verhaal is met deze app altijd dichtbij. Een reisverslag uit vervlogen tijden, foto’s uit 1913 van de plek waar je nu staat, een geluidsfragment; met annodrenthe heb je de verhalen van Drenthe in je broekzak!

Kijk op historische kaarten hoe je woonplaats er vroeger uit zag. Vind het huis waar je bent geboren en het café waar je met je vrienden kwam. Slenter door de wereld waarin je opa en oma leefden. Verwonder je over oude beelden van je sportclub. Of vertel je eigen verhaal; plaats een mooie foto van je straat op de kaart en deel het via Twitter of Facebook. Verhalen over geschiedenis, cultuur en natuur worden in heel Drenthe voor iedereen toegankelijk. Op tal van plekken vind je foto’s, films en documenten over die locatie.

Wil je een wandeling of fietstocht langs de historische plekken maken? Dan kun je met deze app verhalenroutes volgen. Zondagse wandelingen worden ineens spannend!
annodrenthe de app van toen.

Wat kun je met annodrenthe?

Zoom in en kijk rond op de verschillende historische kaarten van Drenthe;
Zoek en vind foto’s, films en documenten die de verhalen vertellen over een plek;
Ontdek leuke weetjes en prachtige gratis wandel-, fiets- en autoroutes;
Nieuwe routes worden automatisch toegevoegd;
Beleef je afgelegde routes opnieuw op de website www.annodrenthe.nu;
Markeer plekken en routes als favoriet om er nog eens naartoe te gaan;
Verbind je eigen verhaal met dat van Drenthe;
Deel je favoriete plekken en routes met je vrienden via Facebook en Twitter.

AnnoDrenthe.nu is ontwikkeld door het Drents Archief in samenwerking met Stichting Het Drentse Landschap, Natuur en Milieufederatie Drenthe, Geopark de Hondsrug, IVN Consulentschap Drenthe, historische en buurtverenigingen en andere organisaties.