Subscribe to our newsletter:

Södra Latin Stockholm

Free
iPhone / iPad
Genres:
  • Education
I want this app
Download from AppStore

Södra Latin är en gymnasieskola som präglas av en kulturell profil och ett vetenskapligt förhållningssätt i en trygg och trivsam miljö. Respekten för varandra och rätten att vara sig själv värderar vi mycket högt på vår skola. 

Skolan har estetiska utbildningar på hög nivå inom musik, dans, teater, bild och formgivning. Skolans breda ensembleverksamhet, långa erfarenhet och höga nivå på undervisning gör att många elever även utanför Stockholm söker sig till vår musikutbildning. Många musiker och verksamma inom andra konstnärliga områden har fått sin grundläggande utbildning på Södra Latin.

Skolan har också en teoretisk profil med utbildning på hög nivå i naturvetenskapliga ämnen och språk. För alla våra utbildningar är utbyte och samverkan med högskolor, organisationer och arbetsmarknad viktiga inslag. Södra Latin ger dig som är elev möjlighet att välja nybörjarspråk som bl a italienska, kinesiska och ryska. Inom det individuella valet kan alla delta i estetisk verksamhet. 

Välutbildade och engagerade lärare arbetar tillsammans med övrig personal för att du ska känna arbetsglädje, trygghet, trivsel och för att din tid på vår skola ska bli meningsfull. Vi har utbyte och samverkan med universitet, högskolor, organisationer och arbetsmarknad för att breddda perspektiven och ge fördjupning. Våra elever får goda kunskaper som öppnar vägar till fortsatta studier.