Subscribe to our newsletter:

Rij & Reken

Free
iPhone / iPad
Genres:
  • Utilities
  • Travel
I want this app
Download from AppStore

UPDATE MAART 2010
+==================+
In de laatste versie (v1.3) zijn eerder gemelde problemen opgelost. Meningen in reviews kunnen gebaseerd zijn op een oude versie.

Problemen graag melden via de website: rijenreken.nl
+==================+

Wat gaat het rekeningrijden jou kosten?

Rij & Reken verandert jouw iPhone in het kastje voor de kilometerheffing, maar dan met een aantrekkelijk en overzichtelijk design. Iedereen heeft het over de kilometerheffing, maar bijna niemand weet precies wat het voor jouw situatie gaat betekenen. Daar komt nu verandering in!

Want met Rij & Reken kan je direct zien wat de kilometerheffing betekent voor een bepaalde auto, door bijvoorbeeld gewoon simpelweg het kenteken op te geven. Maar niet alleen de auto is belangrijk, ook de route die je aflegt maakt veel uit voor wat je uiteindelijk gaat betalen. Je zou natuurlijk kunnen gaan schatten hoeveel kilometer je rijdt, maar waarom registreer je het niet gewoon?

Rij & Reken biedt de mogelijkheid om letterlijk tijdens het rijden meer inzicht te krijgen in wat de kilometerheffing voor jou gaat betekenen. Zodra je een auto hebt geselecteerd kan je een rit starten en zie je tijdens het rijden direct het bedrag dat je zou moeten gaan betalen. Elke rit wordt uiteindelijk geregistreerd en lokaal opgeslagen, zodat je deze later altijd nog kan terughalen en eventueel kan vergelijken met verschillende auto’s.

Wil je even snel voor een vriend of collega de kilometerheffing uitrekenen, dan kan je dat heel gemakkelijk doen met de ‘Quick Scan’. Gewoon kenteken invullen, aantal kilometers en je ziet gelijk wat je per rit of zelfs per maand zou gaan betalen.

In Rij & Reken kan je onder meer:
- Direct de kilometerprijs zien van een auto door o.a. kenteken of specificaties (bouwjaar, gewicht, CO2-uitstoot en brandstoftype) in te vullen
- Auto’s opslaan om later terug te zien of onderling te vergelijken
- Tijdens het rijden de prijs van een rit zien
- Gereden ritten terugzien en de prijs vergelijken met verschillende auto’s
- Voor vrienden, familie of collega’s snel kosten uitrekenen met ‘Quick Scan’. Door een kenteken en een aantal kilometers op te geven zie je direct de prijs per rit en zelfs de kosten per maand
- In begrijpelijke taal de belangrijkste informatie lezen over het rekeningrijden

Rij & Reken wordt actief onderhouden en zal dus ook zo snel mogelijk worden aangepast als er veranderingen zijn in het wetsvoorstel Wet Kilometerprijs. De aanschaf van Rij & Reken is dus een investering voor langere termijn, want je blijft altijd up-to-date als het om rekeningrijden gaat, zonder dat je zelf al het nieuws bij hoef te houden.

* De prijzen die in Rij & Reken worden getoond of berekend zijn gebaseerd op het wetsvoorstel Wet Kilometerprijs en aannames die zijn gedaan op basis van rekenvoorbeelden van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat. Omdat het wetsvoorstel nog onvolledig is zijn de getoonde prijzen uitsluitend indicatief en dienen ter ondersteuning van de beeldvorming omtrent het wetsvoorstel, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.