Subscribe to our newsletter:

Tidskriften Ord&Bild

Free
iPhone / iPad
Genres:
  • News
  • Entertainment
I want this app
Download from AppStore

Här kan du läsa utvalda texter ur de senaste årens nummer av Ord&Bild. Här kommer du också att få information om kommande evenemang och seminarier som Ord&Bild arrangerar eller medverkar i.
 
Den som vill läsa Ord&Bild i sin helhet rekommenderas att teckna en prenumeration, vilket kan göras i applikationen. Genom att prenumerera får du inte bara fem nummer om året av en kulturtidskrift som har örat mot samtiden, du stödjer också det vi gör och hjälper till att säkra tidskriftens fortlevnad, både i dess elektroniska och tryckta form.
 
I Ord&Bild separerar vi inte samhället från konsten eller konsten från samhället. Vi kastar oss vilt mellan olika ämnen – arbetsliv, barn, dokumentation, röster, mat, genre... Här hittar du essäer, poesi, prosa, bilder och debatt sida vid sida. Vi har också en stående del med litteraturkritik.
 
Ord&Bild har getts ut sedan 1892 och är därmed Sveriges äldsta kulturtidskrift. På 1890-talet samlades det mesta av vad Sverige hade av konstnärer och författare kring tidskriften. I slutet av 30-talet gick den ärevördiga publikationen in i kampen mot nazismen och för friheten i de nordiska länderna och på 60- och 70-talen var Ord&Bild den intellektuella vänsterns ledande forum. Idag är Ord&Bild en oberoende radikal tidskrift som bär sitt rika arv med stolthet.
 
Läs smakprov ur en tidskriften som har haft örat mot samtiden i 120 år och vet vad den ska lyssna efter!
 
Funktioner
 
De senaste inlagda texterna syns överst på första sidan.
 
Sök på författarnamn eller en artikels titel.
 
Spara favoriter till mappen med samma namn med hjälp av stjärnknappen.
 
Teckna en prenumeration på Ord&Bild.
 
Hitta texter utifrån vilket nummer de är publicerade i.