Subscribe to our newsletter:

Spottlogg

Free
iPhone / iPad
Genres:
  • Utilities
  • Navigation
I want this app
Download from AppStore

Spottlogg är ett enkelt program som hjälper dig ta reda på hur många knop din båt/kanot gör genom vattnet. Spottlogg bygger på den traditionella metoden att släppa ett föremål i vattnet vid båtens för och mäta tiden det tar för föremålet att dyka upp vid aktern. Har du inget lämpligt föremål så är det bara att spotta och kolla in spottloskans färd genom vattnet :-)
Med rätt inställd längd på mätsträckan får du hastigheten uträknad i knop, km/h eller m/s.
Appen är perfekt att ha för dig som inte har någon logg eller GPS-plotter i båten och ändå vill uppskatta ungefär hur fort det går. Eftersom den inte bygger på GPS-data kan också du som har en Ipod använda den. Grafiken är tydlig och enkel så att programmet går enkelt att använda också om du har din Iphone/Ipod i ett plastfodral – vilket kanske är att rekommendera har om man befinner sig i en mindre båt.
Du kan naturligtvis använda den för att mäta medelhastigheten för andra ändamål. Kör du bil så kan du kontrollera bilens hastighetsmätare genom att mäta mellan polisens hastighetsmarkeringar (505 meter) eller mellan kantstolpar på en motorväg (100 meter) eller mellan kantstolpar på en vanlig landsväg (50 meter).