Subscribe to our newsletter:

Doa Umrah Pro

$19.99
iPhone / iPad
Genres:
  • Reference
  • Education
I want this app
Download from AppStore

KHUSUS BUAT BAKAL MENUNAIKAN UMRAH
====================================

“…Masa Dan Sangat Hampir Namun Anda Masih Keliru Dan Kurang Bersedia Dengan Bacaan-Bacaan Doa Ketika Umrah Nanti…”


Firman Allah dalam surah Al-Imran ayat 97: “Dan Allah mewajibkan ke atas manusia untuk mengerjakan haji bagi mereka yang mampu sampai kepadanya”
Diriwayatkan oleh Zaid bin Tsabit r.a, ia berkata: “Rasulullah S.A.W. bersabda: Haji dan Umrah adalah dua fardhu. Tidak memudaratkan kepada kamu untuk mengerjakan yang mana dahulu”
Sudahkah anda bersedia???

Jangan bimbang semuanya DITANGGUNG BERES..

Yang paling banyak merisaukan para jemaah yang bakal menunaikan umrah bukanlah kepada kewangan, kesihatan mahupun kelengkapan tetapi kepada persediaan amalan serta bacaan doa yang perlu dilakukan ketika ditanah suci nanti.

Kali pertama memang keliru!

Memang terjadi kepada semua orang yang pernah melakukan Umrah dimana kali pertama melakukannya memang agak mengelirukan terutamanya bacaan-bacaan doa.
Kekeliruan ini berlaku bukan kerana ianya suatu ibadat yang terlalu susah tetapi tidak dapat menggambarkan keadaan sebenar di Tanah Suci. Setiap lokasi ibadat umrah akan dibacakan dengan doa yang berlainan.
Apabila keliru dengan lokasi serta turutan lokasi, maka bacaanya juga turut rasa keliru.

Kerana itulah ramai juga para jemaah yang membawa bersama buku panduan doa yang selalunya digantung di leher cuma satu masalah besar adalah mana mungkin para jemaah sempat untuk membelek dan mencari doa yang sepatutnya dibaca kerana buku tersebut sememangnya tebal.

Akibatnya buku panduan tersebut tidak dapat digunakan sepenuhnya.

Aplikasi ini akan membantu anda bukan setakat mengingati bacaan doa apa yang perlu dibaca malah yang paling penting apa yang perlu dibaca pada setiap tempat dalam ibadat tersebut.

Contohnya:
1.Doa apa yang perlu dibaca ketika melakukan Tawaf, Saie.
2.Doa apa yang perlu dibaca di Multazam, dan banyak lagi

Aplikasi ini sangat praktikal, mudah lagi memudahkan…

Aplikasi ini mempunyai gambar-gambar lokasi serta kerja ibadat yang perlu anda lalui serta lakukan.

Apa yang perlu dilakukan hanyalah menekan gambar yang sepatutnya dan bacaan doa berkaitan akan dimainkan.

Contohnya:

Katakan anda perlu bertahalul, dan dalam masa tersebut perlu membaca doanya. Jadi anda tidak perlulah bertanya orang atau sibuk membelek buku doa yang anda sendiri tidak ingat muka suratnya.
Apa yang perlu anda lakukan adalah menekan gambar yang berkaitan dengan kerja ibadat tahalul ini dan aplikasi Doa Umrah ini akan memperdengarkan bacaan doa tersebut ke telingan anda.

Seringkali para jemaah yang terlupa bilangan tawaf mereka dan apa yang perlu dibaca pada selepas setiap tawaf. Jadi aplikasi ini boleh anda gunakan sebagai pembilang tawaf anda.
Dengan menekan nombor yang mewakili bilangan tawaf anda, ianya bukan sahaja membantu anda mengingati malah bacaan doa yang sepatutnya juga akan diperdengarkan.
Oleh itu boleh disimpulkan bahawa...

Aplikasi Doa Umrah merupakan satu aplikasi yang bakal membantu anda dalam melakukan kerja ibadah Umrah dengan lebih lancar dan yakin.

Ianya boleh kita katakan sebagai:
1.Alat bantuan untuk menghafal setiap doa serta mengulangkaji proses kerja ibadat umrah sebelum sampai masa yang sebenarnya.

2.Seolah-oleh mutawwif kepada kerja ibadah umrah anda kerana ianya akan sentiasa bersama anda setiap saat bagi membantu anda melakukannya dengan sempurna.

3.Pengganti kepada buku panduan doa umrah yang sememangnya sukar untuk dibelek mencari doa-doa yang dikehendaki.

4.Menjadi penaik semangat serta membantu anda untuk bertambah yakin dengan apa yang bakal dibuat serta yang telah dilakukan dalam kerja ibadah umrah anda tersebut.
Walaupun anda mungkin belum berhasrat untuk ke Tanah Suci bagi melakukan Umrah, anda boleh jadikannya sebagai pembakar semangat anda dan anda boleh bersedia awal sehingga sampai masanya nanti.

**SILA GUNAKAN EARPHONE SEMASA MENGGUNAKAN APLIKASI DOA UMRAH DI TANAH SUCI UNTUK SUARA YANG LEBIH JELAS**