Subscribe to our newsletter:

Brummen Cultuur

Free
iPhone / iPad
Genres:
  • Entertainment
I want this app
Download from AppStore

De mobiele versie van website brummencultuur.nl

De Culturele Stichting Gemeente Brummen (hierna CS) stimuleert, initieert en faciliteert zo veel mogelijk de niet commerciële activiteiten op het gebied van cultuur in zo breed mogelijke zin binnen de gemeentegrenzen.

Omdat het gemeentebestuur van Brummen het van belang vindt, dat de inwoners de gelegenheid wordt geboden met cultuur in aanraking te komen subsidieert zij de CS en heeft zij een aantal coördinerende en uitvoerende taken aan de CS gedelegeerd.

De CS is een vrijwilligersorganisatie met ANBI-status

De werkgroepen vormen de kern van de CS:

Brummense Buitenbios. Jaarlijks worden enkele openlucht filmvoorstellingen georganiseerd.

Commissie kunstverwerving adviseert (helaas in economisch slechtere tijden minder) over aan te schaffen kunst of kunst die beheerd wordt door de gemeente.

Culturele Prijs. In naam van de gemeente wordt periodiek een prijs uitgereikt aan een persoon of groep met bijzondere verdiensten op cultureel gebied.

Jeugd en Cultuur. Kennismaking met diverse cultuurvormen voor kinderen en jongeren.

Kamermuziek. Op sfeervolle locaties/podia in de gemeente treden zes maal per jaar musici van nationale faam op.

Taalmarkt. Een uiteenlopend aanbod in diverse vormen op het gebied van taal en literatuur wordt aangeboden voor jongeren en volwassenen.

Theater. Op dit moment “vacant”.

Quattro Stagioni Pop. Live optredens, vier maal per jaar, van bands voor de oudere en sinds kort ook jongere jeugd, al naar het seizoen in de binnen- of buitenlucht.